Trots moment: Gekwalificeerd met het Kattentrimkeurmerk!

Vanaf december mag ik officieel het Kattentrimkeurmerk dragen! Dit betekent niet alleen veel voor mij persoonlijk, maar het weerspiegelt ook mijn toewijding aan het welzijn van katten en mijn passie voor kattentrimmen. Het is een erkenning van mijn inzet en toont aan dat ik mij houd aan strikte normen om ervoor te zorgen dat jouw kat de best mogelijke verzorging krijgt. In dit blog wil ik graag delen wat dit keurmerk precies inhoudt en waarom het zo belangrijk voor mij is.

Het Kattentrimkeurmerk:

Het Kattentrimkeurmerk is niet zomaar een label; het is een kwaliteitskeurmerk dat staat voor katvriendelijk en vachtvriendelijk werken. Ik ben geïnspireerd geraakt door mijn stage bij Trimsalon Neko, die ook dit keurmerk draagt. Het was direct duidelijk voor mij dat ik deze standaard wilde handhaven in mijn eigen trimsalon.

Voorwaarden voor het keurmerk:

Om het Kattentrimkeurmerk te verkrijgen, ben ik onderworpen aan een strenge screening. Hier zijn enkele van de belangrijkste voorwaarden waaraan ik voldoe:

  • Vachtbesparend en respectvol werken: Mijn benadering is gebaseerd op het behoud van de vacht met respect voor de huid van de kat.

  • Geen gebruik van dwangmiddelen: In mijn trimsalon maak ik geen gebruik van waskooien of andere dwangmiddelen. Het welzijn van de kat staat voorop.

  • Plukken en ontwollen doe ik niet. Scheren alleen indien nodig: Ik scheer katten alleen wanneer dat strikt noodzakelijk is, en altijd met het oog op het behoud van de vacht.

  • Advies over vachtverzorging: Tijdens een trimbehandeling ontvang je niet alleen een professionele verzorging, maar ook advies over de beste manier om de vacht van jouw kat te onderhouden.

  • Katvriendelijke benadering: Ik gebruik geen dwangmiddelen en hanteer een katvriendelijke aanpak om stress tot een minimum te beperken.

  • Opleiding en workshops: Ik heb mijzelf bijgeschoold en workshops gevolgd om mijn kennis op het gebied van kat- en vachtvriendelijke technieken te vergroten.

Conclusie:

Het behalen van het Kattentrimkeurmerk is voor mij niet alleen een persoonlijke prestatie, maar vooral een belofte aan mijn klanten en hun katten. Het staat voor de hoogste normen van zorg en toewijding, en ik ben vastbesloten om deze standaard te handhaven in elke trimbehandeling die ik uitvoer.

Ben je op zoek naar een kattentrimmer die werkt volgens de hoogste normen van kat- en vachtvriendelijkheid? Dan ben je bij mij aan het juiste adres!

Wil je meer weten over het keumerk zie ook: KattenTrimKeurmerk

maandag 20 november 2023, 12:25 Natasja Hekman