Behandeling

Ik werk volgens een vachtbesparende en katvriendelijke trimmethode. Ik zorg ervoor dat klitten en vervilting worden verwijderd, terwijl de rest van de vacht zoveel mogelijk intact blijft. Mijn werkwijze is gebaseerd op liefde, geduld en respect voor de kat. Ik vermijd dwangmiddelen en kies voor stressvrije technieken.

Preventief scheren, frequent kammen of ontwollen van je kat is af te raden. De vacht heeft namelijk belangrijke functies. Het beschermt tegen warmte in de zomer en kou in de winter. Bovendien biedt het bescherming aan de huid en voorkomt het verbranding door UV-straling. Een gezonde vacht zorgt ook voor een gezonde huid.

De trimbehandeling

Bij aanvang van een trimbehandeling laat ik eerst de kat uit het mandje lopen en laat ik hem/haar even rustig kennis maken. Als de kat het toelaat zal ik eerst de nageltjes knippen. Vervolgens inspecteer ik de gehele vacht om eventuele vachtproblemen te identificeren.

Daarna ga ik aan de slag met een kam en/of tondeuse om de vachtproblemen aan te pakken. Indien mogelijk, controleer ik ook de ogen, oren en tanden. Indien mogelijk en nodig, maak ik vuile oogjes of oren schoon. Let wel, als de kat het niet toe laat, zal ik dit niet afdwingen.

Een behandeling duurt doorgaans tussen de 30 en 60 minuten, afhankelijk van de aard van de vachtproblemen en de tolerantie van de kat. Het welzijn van de kat heeft altijd de hoogste prioriteit, dus indien nodig nemen we pauzes en mag de kat even rondlopen. Ik benadruk graag dat ik op een katvriendelijke manier werk. Ik maak geen gebruik van dwangmiddelen, maar blijf voortdurend attent op de behoeften van de kat en werk met veel liefde. De kat staat altijd op nummer één voor mij.

Belangrijk om te weten

Je kunt ervoor kiezen om bij de afspraak aanwezig te zijn, maar vanwege de ruimte en stress voor de kat is het niet mogelijk om meerdere personen te ontvangen, daarom kan maar één persoon met de kat mee. Mijn salon bevindt zich op de eerste verdieping van ons woonhuis op de Jacob van Oostzanenstraat 16 te Heemskerk, dus houd er rekening mee dat er trapgelopen moet worden.

De kat mag ook bij de deur afgegeven worden, je krijgt dan een berichtje als je poezenkind bijna klaar is. Mochten er speciale wensen zijn, zorg dat deze bij aanvang doorgegeven zijn.

Doe het liefst de kat in een mandje die van boven open gaat. Rieten mandjes zie ik liever niet,
hier krijg je de kat vaak niet katvriendelijk uit.