Reismandje

De trimsalon is niet voor elke kat een leuk bezoekje. Een reismand is de eerste stap in dit proces. Zorg ervoor dat de kat niet alleen slechte associaties heeft met de reismand. Maak hier eventueel een slaap- en speelplekje in, of geef de kat eens wat lekkers in de reismand. Ook is het belangrijk dat de reismand zo nu en dan even wordt opgepakt met de kat erin, zodat ze dit later minder spannend vindt. Op deze manier kun je in kleine stapjes leren dat de reismand niet zo spannend is.

Het is handig als de reismand van boven open kan, zodat je de bovenkant eraf kunt halen en de kat rustig kunt laten wennen zonder haar meteen op te pakken. Een rieten mandje, zoals op de afbeelding, is af te raden. Vooral bij angstige katten kun je de kat soms niet eens uit het rieten mandje krijgen, omdat ze zich hierin kunnen vastzetten. Als het dan wel lukt om de kat eruit te krijgen, is de kat vaak al zo van slag dat een trimbeurt er vaak niet meer in zit. Het is moeilijk om een kat op een katvriendelijke manier uit een rieten mandje te krijgen. Dit kan alleen wanneer de kat er al zelf uitkomt.

Wat wel handig is, is een mandje dat van boven open kan, groot genoeg is voor de kat om in te draaien en ook gemakkelijk in elkaar kan worden gezet.

dinsdag 15 augustus 2023, 13:17 Natasja Hekman